A Scissors Tool használata 2 percben

Ebben az egyszerű segédletben megmutatom, hogyan lehet a Scissors Tool (Olló eszköz) segítségével két perc alatt egy On-Off ikont elkészíteni.

Az olló eszközt az eszköztáron a radír csoport alatt találhatjuk. Segítségével  görbéket bármelyik szerkesztőpontjuknál vagy bármelyik szegmensük mentén feloszthatjuk. A görbék felosztásakor ügyelni kell arra, hogy ha egy zárt görbét két nyitott görbévé szeretnénk felosztani, két helyen kell elmetszenünk, mert ha csak egyszer tesszük, akkor egy olyan görbét kapunk, amelyben csak egy szakadás van. A felosztott görbék mindegyike örökli az eredeti görbe beállításait, például a körvonal vastagságát vagy a kitöltőszínt.

 

 

 


A szerző: Gergely György

1998-ban kezdtem el komolyabban foglalkozni a számítástechnikával. Kezdetben hagyományos grafikát, reklám illetve dekoráció készítést, majd az informatika mellett webtervezést, animációt és programozást tanultam. 2004-től folyamatosan foglalkozom weboldalak tervezésével, programozásával, grafikai és arculattervezéssel, emellett digitális tananyag fejlesztésből diplomáztam. A web és a grafika ma már nem csak munka, hanem egyfajta szenvedély is lett. Emellett egyre többet foglalkozom új technológiák megismerésével, illetve multimédiás anyagok tervezésével és készítésével is.

 

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, megköszönöm ha megosztod másokkal is!

 

 

0 válasz erre "A Scissors Tool használata 2 percben"

Minden vélemény számít!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hogyan tanulhatsz?

Pár évig mi is a hagyományos, írásos-képes videós anyagokkal oktattunk, de szerettük volna ezt hatékonyabbá tenni.
Így a frissített tanfolyamaink minden leckéje élő szöveges magyar nyelvű  oktatóvideókból áll.

Minden jog fenntartva! © , D-kreatív webműhely.
top