ezeket fogjuk használni

Programok és technológiák amiket nálunk tanulhatsz

Affinity Photo

Az Affinity Photo program a Photoshop alternatívája és fotószerkesztésre használjuk. A  szoftver 17 990 Ft-ba kerül, ami alig több, mint a Photoshop egy havi előfizetési díja és ezért itt egy teljes szoftvert kapsz, egyszeri fizetéssel, sőt az Upgrade-ket is megkapod hozzá utána ingyen.

Affinity Designer

A másik Serif program szintén 17 990 Ft-ért. Ezt a vektoros grafikák, logótervezés, nyomdai cuccok, és egyéb tervezési munkák során fogjuk használni. Ez egyébként az Illustrator-nak felel meg.

A programok hivatalos oldalát itt találod: https://affinity.serif.com/en-gb/
Affinity Photo megvásárlása: https://affinity.serif.com/en-gb/photo/
Affinity Designer megvásárlása: https://affinity.serif.com/en-gb/designer/

Adobe XD

Prototípus készítő és tervező program appokhoz és weboldalakhoz. Egy Adobe fiók regisztrációval ingyenes (legalább Windows 10 operációs rendszer kell hozzá)

link: https://www.adobe.com/hu

Figma

Szintén egy prototípus készítő és tervező program appokhoz és weboldalakhoz. A használatához egy ingyenes fiók regisztráció szükséges, ami után Online (böngészőben), illetve a számítógépre telepítve is futtatható.

link: https://www.figma.com/

HTML

HTML (angolul: HyperText Markup Language=hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki, és mára már internetes szabvánnyá vált. Magyarul ezzel írjuk le egy weboldal szerkezetét. Jelenleg az 5-ös verzióját használjuk. 

CSS

A CSS-t a weblapok szerkesztéséhez használjuk, ezzel állítjuk be az oldalak színét, betűtípusait, elrendezését, és más megjelenéshez kapcsolódó tulajdonságait. 

JavaScript

A JavaScript  egy objektumorientált, prototípus alapú szkriptnyelv, amelyet első sorban arra használnak, hogy dinamikusan frissülő weboldalakat, intuitív felhasználói felületeket, menüket,  vagy párbeszédpaneleket, illetve számos egyéb elemet,hozzanak létre vele, vagy interaktív funkciókat adjanak  a weboldalhoz. 

A HTML és CSS mellett a harmadik olyan nyelv, amelyet jól kell ismerni a webfejlesztésben.

Sass

A SASS egy úgynevezett CSS előfeldolgozó, amely kimenetként szabványos CSS stíluslapokat állít elő. A CSS irása nem annyira bonyolult, de a stíluslapok, főleg nagyobb projekteknél egyre nagyobbak, összetettebbek és nehezebben karbantarthatók. Ebben segíthet egy CSS előfeldolgozó használata. A Sass segítségével olyan funkciókat használhatunk, amelyek még nem léteznek a CSS-ben, mint például  a mixek, vagy az öröklődés.

Bootstrap

Az úgynevezett keretrendszerek mint a Bootstrap a kódírás részben nyújtanak nagy segítséget, mégpedig úgy, hogy a használt UX elemek kódjait, illetve a responsive működéshez szükséges kódokat is tartalmazzák. Magyarul számos előre definiált HTML-en és CSS-en alapuló formázást tartalmaznak, mint például gombok, űrlapok és navigációk. Segítségükkel lényegesen csökkenthetjük a fejlesztés idejét és gyorsíthatjuk egy weboldal elkészítését. A Bootstrap még mindig az egyik legnépszerűbb keretrendszer, amely nagyon sok webhely alapjául szolgál. 

WordPress

A WordPress egy professzionális, könnyen átlátható tartalomkezelő rendszer, amely a PHP + MySQLnyelvekre épül. A tartalomkezelő rendszerek (angolul Content Management System, CMS ) olyan szoftverrendszerek, amelyek egy internetes oldal, portál, akár több felhasználó általi elkészítését, kezelését, és tárolását is lehetővé teszik.

A WordPress mindenki számára elérhető, ingyenes tartalomkezelő rendszer, amely egy átlag felhasználó számára is könnyen kezelhető, gyors és felhasználó barát környezetet biztosít. A fejlesztései folyamatosak, és mindez a felhasználói véleményeket és igényeket figyelembe véve történik.

Hogyan tanulhatsz?

Pár évig mi is a hagyományos, írásos-képes videós anyagokkal oktattunk, de szerettük volna ezt hatékonyabbá tenni.
Így a frissített tanfolyamaink minden leckéje élő szöveges magyar nyelvű  oktatóvideókból áll.

Minden jog fenntartva! © , D-kreatív webműhely.
top