Ászf archív

Adatkezelési elvek

Egyes esetekben olyan adatokat gyűjthetünk a felhasználókról, amelyek nem teszik lehetővé személyének azonosítását. Ilyen adat lehet például a felhasználó IP-címe, a használt webböngésző, számítógép és operációs rendszer típusa, illetve azon weboldal vagy reklám domainneve, amelyről eljutott az oldalunkra. Ezek statisztikai adatok felhasználóink böngészéséről és böngészési szokásairól, senkit nem azonosítanak személyesen. Ugyanezen okokból eltárolhatunk bizonyos adatokat a felhasználók számítógépén, amikor megtekintik az oldalt. Ezek az adatok  “cookie” vagy hasonló fájl formájában kerülnek a felhasználók gépére. A cookie-k a legtöbb webböngésző segítségével törölhetők a számítógép merevlemezéről, az összes cookie blokkolható, illetve figyelmeztetést is kaphatnak egy cookie eltárolása előtt.

Semmilyen személyes azonosítást lehetővé tévő adatot nem gyűjtünk a felhasználókról (például név, cím, telefonszám vagy e-mail cím) (a továbbiakban: Személyes Adatok), hacsak azt nem önként adják meg nekünk és ha azok nem szükségesek valamelyik fizetős szolgáltatásunk igénybevételéhez (pl. számlázási adatok).

Az oldal csak olyan személyes adatokat rögzít, melyeket a felhasználó önkéntesen ad meg a Szolgáltató által nyújtott egyéb szolgáltatások igénybevételekor vagy regisztrációkor. Ez az adatkezelés megfelel az ügyfélkapcsolat kritériumainak. Ezeknek az adatoknak a kezelése nem engedélyköteles, mivel az Infotv. 65. § (3) bekezdés a) pontja értelmében a Hatóság arról az adatkezelésről, amely az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló személyek adataira vonatkozik nem vezet adatvédelmi nyilvántartást.

A Szolgáltató a felhasználó személyi adatait nyilvántartásba veszi, és a tanfolyam lebonyolítása és dokumentálása, valamint  számlázás céljából a jövőben is kezeli. Ezeket az adatokat a következő irányelvek szerint kezeljük:

  • Az adatok kezelése megfelel az ügyfélkapcsolat kritériumainak. Az adatokat közvetlenül az érintettektől vesszük fel, az adatkezelés célja az érintettek számára ismert, a kezelendő adatok fajtája, az adatkezelés időtartama (adattörlés) előre meghatározott, a felhasználók kérésére az adatokat töröljük, az adatokat csak az előre meghatározott céllal összefüggésben használjuk fel, az adatok nem kerülnek ki az adatkezelő kezeléséből, az érintetteket megfelelően tájékoztatjuk.
  • Az adatok minimalizmusa. Amikor a felhasználó bejelentkezik a Tanfolyami oldalra, csak a felhasználói fiók beállításához szükséges korlátozott információkat kérjük. Szükségünk van egy e-mail címre és egy felhasználónévre, amellyel be lehet lépni az oldalra és igénybe vehetők a felhasználó számára elérhető szolgáltatások.
    Valamelyik fizetős tanfolyamunk megrendelése esetén, további információra van szükségünk a fizetés és a számlázás feldolgozásához.
  • A megadott adatok ellenőrzése, módosítása. Célunk, hogy minél több ellenőrzést adjunk a felhasználóknak arról, hogy ki láthatja a regisztrációkor megadott adatait. A Felhasználói fiók beállításai  lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználók módosítsák, ki láthatja az általuk megadott regisztrációs adatokat.
  • Szigorú iránymutatások a felhasználók adatainak védelmére. Megértjük, hogy felhasználóink ​​személyes adatainak megőrzése létfontosságú szempontja annak a bizalomnak, amelyet a felhasználók szolgáltatásainkba helyeznek, hogy a megadott adataikat biztonságban tudják. Miközben egyetlen online szolgáltatás sem lehet 100% -ban biztonságos, keményen dolgozunk, hogy megóvjuk adatokat az illetéktelen hozzáférésektől. Támogatjuk és alapértelmezés szerint titkosítjuk az megadott adatok feldolgozását (SSL szolgáltatás), valamint igyekszünk fejlett biztonsági beállításokat és az adatok védelmét elősegítő alkalmazásokat használni.

A Szolgáltató vállalja, hogy a felhasználóktól bekért adatokat harmadik félnek nem adja tovább. A Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a résztvevők személyes adatait a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával kezeli. Ha a felhasználó kéri, hogy személyes adatait töröljük ki a rendszerünkből, mert a továbbiakban nem kívánja az oldal szolgáltatásait igénybe venni, ezt haladéktalanul teljesítjük.

X